Vlasenica: Privremeno riješen problem u naselju Toplik

zavrseni radovi kanalizacija vlasRadovi na sanaciji kanalizacionog voda u dužini od 24 metra, na platou benzinske pumpe “Petrol” u ulici Ilije Birčanina – naselje Toplik, uspješno su završeni, čime je privremeno riješen dugogodišnji problem.

Prema riječima predstavnika izvođača radova vlaseničkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, postavljene su nove cijevi, a finansijer je Opština Vlasenica.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević naveo je da je ovo privremeno rješenje, te da će Opštinska uprava, na čijem je čelu, preduzeti sve mjere, u skladu sa zakonom, kako bi se što prije trajno riješio ovaj problem, koji godinama unazad stvara brigu Vlaseničanima.

“Osim kanalizacije, imamo problem i sa kolektorom na ulazu u Vlasenicu, ni to nije dobro riješeno. Ono što možemo sada da uradimo jeste privremeni ‘bajpas’ dok ne riješimo sve zakonom predviđene korake, ali ovaj problem mora se trajno riješiti”, rekao je Miroslav Kraljević.

Podsjetimo, mještani vlaseničkog naselja Toplik mjesecima su čekali da nadležni riješe problem kanalizacionog sistema, kako bi se spriječilo izlivanje otpadnih voda na magistralni put, ali i u dvorišta okolnih porodičnih kuća.

Nekim stanovnicima voda je ulazila i u domove, pa su strahovali od zaraza i drugih opasnosti koje ovaj problem nosi sa sobom. Načelnik opštine je, poslije žalbi građana, obišao problematičnu lokaciju i obećao da će problem biti saniran. Potom je kontaktirao nadležne službe i odmah se pristupilo sanaciji.

Prema riječima rukovodstva AD “Vodovod i kanalizacija”, ovaj problem je davno trebao biti riješen, ali prethodni izvođač, koji je započeo radove na rekonstrukciji pomenutog kanalizacionog voda u septembru 2016. godine, nije izvršio ugovorene obaveze i samo su djelimično izvršeni radovi, a spornih 24 metra je i dalje zadavalo brige mještanima.