Vlasenica: Potpisan Protokol o saradnji sa Garantnim fondom RS

garantni fond vlasenicaGarantni fond Republike Srpske danas je sa načelnikom opštine Vlasenica potpisao Protokol o saradnji.

Ovim sporazumom biće podržani razvojni planovi Vlasenice koja sada ima pristup finansijskim sredstvima banaka i drugih finansijskih institucija u Republici Srpskoj, a potpisani sporazum trebao bi podstaći razvoj privrede.

„Vlasenica je, kao što vam je poznato, siromašna opština, spada u red nerazvijenih opština i ovo je velika pomoć narodu koji živi u Vlasenici. Ono što je svakako tipično za Vlasenicu je poljoprivredna proizvodnja, stočarstvo, pored toga, ove garancije Fonda odnose se i na javna preduzeća, kao što su Komunalno preduzeće ‘Čistoća’, Vodovod, Dom zdravlja i druga preduzeća koja su naslonjena na lokalnu zajednicu. Ovo je velika pomoć i mi smo zahvalni Vladi RS na svakoj pomoći, i naravno Garantnom fondu“, istakao je danas načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Protokol o saradnji potpisan je s ciljem razvijanja međusobne saradnje i bolje koordinacije aktivnosti u oblastima industrije, poljoprivrede, turizma, razvoja malih i srednjih preduzeća. 

„Ovdje smo treći put kao Garantni fond, potpisali smo Protokol koji je samo jedna faza da se obezbijede razvojni planovi koji proističu iz planova Opštine Vlasenica, mi ćemo staviti sve svoje kapacitete na raspolaganje kada je u pitanju obezbjeđivanje finansijskih sredstava, jer ovdje ima dosta posla. Najjednostavnije rečeno, mi ćemo bankama i drugim finansijskim institucijama biti garant da bi oni odobrili odgovarajuće kredite i slično“, rekao je direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoje Krčmar.

Garantni fond Srpske do sada je Protokol o saradnji, potpisao sa još 17 lokalnih zajednica.