Vlasenica: Počeli radovi na uređenju pristupnih puteva i parkinga

prilazni put u vlasenici radoviPet godina nakon izgradnje, zgrada u centru Vlasenice, u kojoj su stanove dobile porodice poginulih i nestalih boraca VRS konačno će dobiti prilazni put. Radovi bi trebalo da budu završeni za 30 dana.

U ovoj zgradi žive 33 porodice iz boračkih kategorija. Zbog neuređenog prostora oko zgrade, neizgrađenog puta i rasvjete, kažu, imaju brojne probleme.

„Ovdje živimo šest godina, nismo imali ni puta, asfalta, ni rasvjete, sada, zahvaljujući našem načelniku Mići Kraljeviću, konačno ćemo dobiti uslove za normalan život“, izjavio je Savo Pejanović, jedan od stanara pomenute zgrade.

„Hvala vam svima što ste došli da ovo počistite i uradite, to nam je jedino zadovoljstvo. Ja živim sama sa mužem, godinama nismo mogli izaći od blata kad padne kiša, prašine kad je vruće“, rekla je Mirka Lazić.

Načelnik opštine Vlasenica kaže da prema kategorijama ugroženih stanovnika i porodicama poginulih i nestalih treba imati više razumijevanja i pomoći im koliko god je moguće.

„Ove porodice godinama su živjele u ovim uslovima, strašno je što o ovim kategorijama nije brinula lokalna zajednica, to su ljudi koji su izgubili svoje najmilije u minulom ratu, japrilazni put radovi vlasenica sam obećao prije nekoliko mjeseci da će ovaj put biti urađen, došlo je vrijeme da se to ispuni“, istakao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Prema planu, radovi bi trebalo da budu završeni u narednih mjesec dana.

„Već nekoliko godina je ovaj prostor neuređen, danas radimo pripremne radove, a u narednim danim krenućemo sa asfaltiranjem. Pored asfaltiranja, biće postavljeni i stubovi javne rasvjete, što je takođe u planu vanjskog uređenja ove zgrade“, rekao je Željko Damljanović, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno–komunalne poslove opštine Vlasenica.

Vrijednost radova je 60.000 maraka, a finansira ih opština Vlasenica uz pomoć Vlade RS.