Vlasenica: Počeli radovi na sanaciji kanalizacije

fekalne vode vlNakon što je juče problematični teren obišao i načelnik opštine Vlasenca, danas su počeli radovi na sanaciji kanalizacije, koji će privremeno riješiti problem.

Šest mjeseci građani vlaseničkog naselja Toplik čekaju da nadležni riješe problem kanalizacionog sistema da bi spriječili izlijevanje otpadnih voda na magistralni put, ali i u dvorišta okolnih porodičnih kuća.

„Desilo se da je neko, u ovom trenutku ne znamo tačno ko, napravio propuste u radu. Pred izbore, kada su trebali da se skupljaju bodovi glasača, počelo je sa radom, i urađen je taj lakši dio, međutim, poslije izbora stalo se sa tim poslom, sa opravdanjem da nema više sredstava. Osim kanalizacije, imamo problem i sa kolektorom na ulazu u Vlasenicu, ni to nije dobro riješeno. Ono što možemo sada da uradimo jeste privremeni ‘bajpas’ dok ne riješimo sve zakonom predviđene korake, ali ovaj problem mora se trajno riješiti“, rekao je Miroslav Kraljević.

Izvođač radova na rješavanju problema u vezi sa kanalizacijom je AD „Vodovod i kanalizacija“ Vlasenica.

Poslovođa u AD „Vodovod i kanalizacija“ Vlasenica Predrag Ačćerić kaže da trenutno postavljaju nove cijevi.

„Mi izvršavamo privremenu rekonstrukciju kanalizacije, počeli smo juče, ja se nadam da ćemo sutra, ako ne danas, završiti, ono što sada radimo jeste postavljanje cijevi koje će privremeno riješiti problem da ne dolazi do izlijevanja fekalne kanalizacije“, izjavio je Predrag Ašćerić.

Podsjetimo, građani koji su ugroženi izlijevanjem kanalizacije juče su protestovali u Vlasenici, nakon čega je načelnik kontaktirao nadležne službe i odmah je pristupljeno rješavanju problema. Čini se da je rješenje, makar bilo privremeno, na pomolu.