Vlasenica: Počela isporuka opreme za malinarstvo

isporuka opreme malina vlasenicar - copyDanas je počela isporuka opreme za proizvodnju malina u okviru projekta “Unapređenje proizvodnje maline na području opštine Vlasenica” koji implementira Udruženje žena Podrinja.

Dopremljeno je i biće postavljenio 15 kompletnih sistema za navodnjavanje – razvodna crijeva, bačve zapremine 1000 l, crijeva za navodnjavanje „kap po kap“ i filteri, odnosno sve ono što je potrebno za zalivanje maline kako bi bio bolji prinos.

Osnovni ciljevi ovog projekta su unapređenje proizvodnje maline uz promociju održive proizvodnje, kao i povećanje broja žena u proizvodnji maline kroz izgradnju kapaciteta u sektoru malinarstva. Ostatak opreme – mreže za protivgradnu zaštitu, prskalice sa motorom (atomizeri) za tretman malina, motokopačice, biće isporučen korisnicima u toku sljedeće sedmice.

Ovaj projekat zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, Vlada Kraljevine Švedske (Projekat za razvoj tržišne poljoprivrede FARMA II) i Opštinska uprava opštine Vlasenica. Dobavljač opreme je firma “Bios” Visoko.

Takođe, u okviru projekta održaće se predavanje u ponedjeljak, 19. juna, u 11 sati, u sali Skupštine opštine Vlasenica, kada će se govoriti o pravilnoj upotrebi pesticida, herbicida i fungicida u procesu proizvodnje maline.