Vlasenica: Održana sjednica Privrednog savjeta

Danas je održana šesta po redu sjednica Privrednog savjeta ove opštine, na kojoj su članovi Savjeta upoznati sa formiranjem Odsjeka za razvoj pri Opštinskoj upravi.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević, koji je ujedno i predsjednik Savjeta, istakao je da je razvojni odsjek formiran kao pokretač svih aktivnosti sa ciljem pripreme, kandidovanja i implementacije projekata, kao i podrške investitorima.

Šef Odsjeka za razvoj Željko Damljanović rekao je da je ovaj odsjek servis uvijek dostupan investitorima, bilo da se radi o stranim ili domaćim.

Načelnik opštine govorio je o planiranim infrastrukturnim projektima, kao što su izgradnja vatrogasnog doma, studentsko-đačkog doma i novog objekta policijske stanice.

Govorilo se i o potencijalnim investicijama, kao i o opremanju infrastrukturom poslovne zone Bregovi, koja je pogodna za uslužne i ekološki prihvatljive proizvodne djelatnosti.

Na današnjoj sjednici članovi su upoznati da će u narednom periodu biti objavljen javni poziv za podršku zapošljavanju u 2018. godini od strane UNDP-a i Opštine Vlasenica, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, navodi se na sajtu Opštine Vlasenica.