Vlasenica: Održana 14. redovna sjednica SO

Sjednica SO VlasenicaOdbornici Skupštine opštine Vlasenica na 14. redovnoj sjednici usvojili su izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta u 2017. godini, u kojem je navedeno da je ova lokalna zajednica u tom periodu ostvarila blagi budžetski suficit u iznosu od 67 KM, što je odbornička većina ocijenila kao dobar finansijski rezultat.

Načelnik Odjeljenja za finansije Marko Todorović rekao je da je za ovu lokalnu zajednicu važno da je sačuvana finansijska stabilnost i da nije bilo novih zaduženja.

Todorović je objasnio da je opština u izvještajnom periodu ostvarila budžetske prihode od 5.066.000 KM, a da je, u približno istom iznosu, imala i rashode.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da lokana vlast ove godine kreće u velike investicione zahvate, te dodao da će za nekoliko dana biti raspisani tenderi za zgradu Policijske stanice i Studentsko-đačkog doma „Srbija“.

Kraljević je rekao da je planirana i realizacija više projekata uređenja lokalne putne infrastrukture.

Na sjednici je usvojen i Regulacioni plan dijela centra urbanog područja Vlasenice, kojim je obuhvaćen prostor u ukupnoj površini od 11,9 ha, a zahvata manje dijelove naselja Vlasenica uz Svetosavsku ulicu, ulicu Ilije Birčanina i Ustaničku ulicu.