Vlasenica – obilježeno 25 godina od pogibije derventskih boraca

Parastos u VlaseniciDelegacija opštine Derventa, koju su sačinjavali predstavnici opštinske vlasti, boračke organizacije i porodica poginulih boraca, posjetila je Vlasenicu u znak sjećanja na 15 boraca Derventske motorizovane brigade, koji su poginuli u Vlasenici prije 25 godina.

Delegacija je posjetila Spomen sobu, a nakon parastosa u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, položila je i cvijeće na Vojničkom groblju u Vlasenici.

Parastos u Vlasenici„Nikad ne možemo zaboraviti naše saborce iz Dervente, kkoji su došli da pomognu u teškim vremenima za srpski narod na ovim prostorima“, izjavio je za UPSMedia Miroslav Kraljević, načelnik Vlasenice, nakon parastosa.

„Borci iz Dervente su dali živote za sve nas, našu slobodu, Republiku Srpsku. Ove godine nas je došlo tridesetak, dolazićemo i ubuduće, a ovdje uvijek osjećamo da smo dobrodošli“, rekao je tokom posjete predsjednik Boračke organizacije Opštine Derventa Boro Dobrilović

U znak sjećanja na poginule borce Derventske motorizovane brigade biće pokrenuta i inicijativa za bratimljenje opština Vlasenica i Derventa.