Vlasenica: Načelnik opštine izdao saopštenje

opstina vlasenicaSkupština  opštine  Vlasenica  dana 10.05.2017. godine razmatrala je nacrt Statuta opštine Vlasenica i  uputila ga na javnu raspravu koja će trajati trideset dana, odnosno od 12.05.2017. do 11.06.2017. godine.

Statut opštine Vlasenica predstavlja osnovni normativni akt i utvrđuje temeljni okvir organizacije Opštine.

Nacrtom Statuta opštine uređuju se pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se najšire konsultuju građani, zainteresovani organi  i organizacije.

Imajući u vidu aktivnu ulogu građana u pravnom sistemu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i značaj pitanja koja se regulišu Statutom, a od zajedničkog su interesa za sve građane opštine Vlasenica, tokom rasprave prikupiće se prijedlozi, sugestije i mišljenja građana.

Nacrt Statuta opštine Vlasenica dostupan je na web stranici opštine Vlasenica www.opstina–vlasenica.org i u sali za sjednice u zgradi opštine Vlasenica, kancelarija broj 37, radnim danom od 07 do 15 časova.

Sve prijedloge, sugestije i preporuke u vezi sa nacrtom Statuta opštine Vlasenica možete dostaviti upisom u knjigu prijedloga i sugestija u sali Opštine ili u pisanoj formi sekretaru Skupštine opštine Vlasenica (kancelarija broj 36) ili na e-mail adresu vlservis@teol.net, do 11. juna 2017. godine.

Javna  rasprava za sve građane sa područja opštine Vlasenica, odnosno mjesne zajednice, nevladine organizacije, privredne subjekte, javna preduzeća, javne ustanove i političke stranke, biće održana 29. maja 2017.godine, u sali za sjednice opštine Vlasenica, sa početkom u 12.00 časova.

Ovom prilikom načelnik Opštine poziva građane, organe i organizacije na području opštine Vlasenica da uzmu aktivno učešće u javnoj raspravi o nacrtu Statuta opštine Vlasenica.