Vlasenica: Crveni krst RS obezbijedio crijep za popravku krovova na sedam kuća

Olujni vjetar koji je u decembru 2017. godine zahvatio područje Vlasenice pričinio je ogromnu materijalnu štetu na stambenim objektima, javnim i drugim ustanovama i infrastrukturi.

Crveni krst RS uključio se u akciju pomoći stanovništvu ove opštine i danas je isporučen građevinski materijal: crijep za sedam domaćinstava na čijim domovima su velika oštećenja.

„Desilo se što se desilo, nažalost, kasni se sa pomoćima, nismo imali novca, stavljali smo najlone, cerade, kese, ali svaka pomoć kad god došla dobrodošla je, tako i ova“, rekao je Zoran Tešić.

„Kod mene je od čitavog krova ostalo samo sedam rogova. Uz pomoć komšija, prijatelja, uspio sam da pokrijem, da stavim novi krov. Sad treba dalje, treba vratiti novac koji sam pozajmio“, istakao je Radoslav Čavrić, koji živi sa suprugom i dvoje djece.

Ukupna procjena štete u Vlasenici je oko milion maraka. Iako se radovi na Osnovnoj školi privode kraju i dosta štete je sanirano, iz Opštinske uprave Vlasenica kažu da predstoji još mnogo posla.

„Poznato je da je Vlasenica siromašna opština i da ne može sama sanirati sve posljedice koje su nastale nakon nevremena. Vlasenica je dosta vjetrovita, samim tim objekti su na udaru. Ukupno je oko 300 objekata stradalo. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se posljedice saniraju, prvesntveno Vladi RS, Crvenom krstu, Ministarstvu prosvjete i kulture koji su na sebe preuzeli sanaciju Osnovne škole“, rekao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

„Ovog puta odabrali smo najugroženije porodice, ali su štete dosta veće i pomoć nam je i dalje potrebna, jer ima kuća koje još uvijek nisu pokrivene“, dodao je načelnik Miroslav Kraljević.

Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je 8000 komada crijepa koji će biti dragocjena pomoć za popravku krovova na sedam kuća. Vlasnici ovih kuća nisu mogli sami da finansiraju ovaj posao.