Uručena oprema SČC-u „Petar Kočić“ u Zvorniku

U utorak, 11. februara u okviru aktivnosti „Učeničko preduzetništvo“, uručena je oprema srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u Zvorniku.

Oprema koja je donirana školi poboljšaće njihov obrazovni proces kao i razvoj preduzetničkog duha kod učenika, oprema uključuje kancelarijski namještaj, štampač i projektor koji su bili neophodni ovoj školi, a ukupna vrijednost ove opreme je 1.500,00 KM.

“ Ova donacija nam je izuzetno značajna, kako za učenike, tako i za profesore, koji vrijedno rade i pohađaju seminare. Oprema im je bila neophodna, projektor, štampač i dio namještaja će nam mnogo pomoći u daljem radu i izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa Udruženjem „Prijatelji Srebrenice“ „, rekla je Biljana Pisić direktorka  SŠC “ Petar Kočić“ iz Zvornika po prijemu opreme. 

“ U skladu sa našim opredjeljenjem jačanja preduzetničkih vještina kod mladih ljudi, vršimo isporuku opreme srednjim školama na regiji Birač, a koje su učestvovale u aktivnostima “ Učeničkog preduzetništva“. Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ će i u narednom periodu nastaviti da pomaže mlade preduzetnike sa regije Birač“ , rekla je Nada Simić  iz Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

Cilj projekta je unaprijediti položaj mladih kroz jačanje ponude savjetodavnih usluga mladim preduzetnicima.

„Učeničko preduzetništvo“ realizuje se u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH. Aktivnost se sprovodi u srednjim školama opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik i ima za cilj razvoj i unapređenje učeničkog preduzetništva.