Učenici iz Vlasenice jedini iz BiH na Geografskoj olimpijadi

ucenici iz vlasenice spremaju se za olimpijaduEkipa mladih geografa SŠC „Milorad Vlačić“ Vlasenica vrijedno se priprema za učešće na Geografskoj olimpijadi jugoistočne Evrope koja će biti održana od 25. do 30. juna u Sloveniji.

Ovo je uvertira pred Svjetsku geografsku olimpijadu koja se ove godine održava u Beogradu, a BiH predstavlja škola iz Vlasenice.

Uz učenike, jedan od glavnih „krivaca“ za učešće ove škole na olimpijadi je profesor geografije Dragan Ilić. Svojim predanim radom i sistemom takmičenja koji je profesor prilagodio svjetskim standardima, ova škola je dobila poziv kao jedina u našoj zemlji koja je ispunila kriterijume za nastup.

Vrijedni učenici koriste literaturu na engleskom jeziku, a osvojene dvije bronze na nedavnoj Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Srbiji daju nadu za nove uspjehe. Svi učenici škole imaju ravnopravne šanse za učešće na takmičenjima koje organizuje profesor Ilić, a oni najbolji predstavljaju školu na međunarodnim takmičenjima. U Sloveniju putuju četiri učenika u pratnji profesora.

Izvor: Vlasenica24.info