U Vlasenici obilježen Dan RS

DAN REPUBLIKE SRPSKE VLASENICADeveti januar u Vlasenici bio je u znaku obilježavanja Dana Republike Srpske.

Predstavnici Opštinske uprave opštine Vlasenica i boračkih organizacija, proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, položili su vijence na vlaseničkom Boračkom groblju.

Poruka svih je bila ista: žrtve koje su pale za Republiku Srpsku se ne smiju zaboraviti.

Mladi socijaldemokrati Vlasenice obilježilii su 26. rođendan Srpske simboličnim uručivanjem pasoša Republike Srpske građanima Vlasenice.

Povodom Dana Republike, glavna gradska saobraćajnica, Svetosavska, ukrašena je zastavama Republike Srpske, Dan Republike Srpske Vlasenicakoje su istaknute i na institucijama i ustanovama Srpske. Brojni Vlaseničani istakli su zastave na svojim domovima.

U večernjim časovima veliki broj građana okupio se na Trgu srpskih boraca, gdje su, uz kulturno-zabavni program, te narodno veselje, kuvano vino i vatromet, proslavili Dan Republike.

U čestitki načelnika Vlasenice Miroslava Kraljevića, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, navodi se da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji srpskog naroda, te da ne smijemo zaboraviti da je Republika Srpska nastala prije 26 godina na težnji da svi imamo mir, ravnopravnost, sigurnost i prosperitet.

Izvor: Opština Vlasenica