U Tesliću održana obuka iz oblasti pisanja projekata

obuka za pisanje projekataDvodnevna obuka u pisanju projekata održana je 18. i 19. maja u Tesliću u okviru projekta „Razvoj i saradnja – Birač 2“.

U obuci su učestvovali članovi Komisija i Operativnih timova za socijalnu zaštitu i inkluziju iz Srebrenice, Bratunca, Vlasenice, Milića i Zvornika.

Ovo je nastavak aktivnosti koje je UNICEF započeo prije četiri godine, a tiče se jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije.

„U Tesliću smo održali obuku za oko 70 učesnika, a naša ideja, ideja Opštine, jeste istraživanje i obuka mladih bračnih parova i njihovo samozaposlenje, odnosno otvaranje malih biznisa, da bi mladi ljudi mogli živjeti od svog posla. Projekat bi trebalo da bude gotov do kraja godine, svaka opština dobija po 15.000 maraka, a 20 odsto sredstava učestvuje opština. Obuka je uspješno obavljena, sada nam predstoji da u što kraćem roku završimo projekat“, rekao je Bego Bektić, predsjednik Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju opštine Srebrenica.

Rok do kojeg svi projekti treba da budu napisani je 15. jun, a realizacija projekata treba da bude završena do kraja godine.

Na obuci je učestvovalo i Udruženje „Prijatelji Srebrenice“.