Studenti u Vlasenici obilježili Svjetski dan šuma

svjetski dan sumaU prepunom amfiteatru fakulteta, studenti Šumarstva u Vlasenici danas su obilježili Svjetski dan šuma. Pored bogatog zabavnog i kulturno-umjetničkog programa, obilježavanje je proteklo u znaku humanosti, jer su studenti kroz različite humanitarne sportske aktivnosti, juče i danas, prikupili oko 350 maraka – za liječenje Snježane Puhalo iz Kalinovika.

 

Dekan Poljoprivrednog fakultta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Vesna Milić izjavila je da ove godine očekuju dobar odziv za upis, imajući u vidu uslove koje studijski program u Vlasenici nudi.

„Fakultet u Vlasenici već godinama obrazuje kvalitetne i produktivne kadrove. Kada je riječ o današnjem danu, mi ga svake godine obilježavamo i program bude posvećen određenoj temi, ove godine u pitanju je korov, a ono što je i mene, a vjerujem i mnoge druge, posebno dirnulo to je činjenica da je ovogodišnje obilježavanje u znaku humanosti“, izjavila je za medije prof. dr Vesna Milić.

„Opština Vlasenica daje prioritet obrazovanju u svakom smislu. Pored studijskog programa šumarstvo, u ovoj godini će biti otvoren i novi studijski program, a namjera nam je da oformimo fakultet biotehničkih nauka. Takođe je u planu i izgradnja studentskog doma koji će finansirati Vlada Srbije, a uskoro će biti postavljeno i ogledno polje, gdje će studenti obavljati praksu, ali i učenici srednje škole šumarske struke“, najavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Ovo je šesta godina zaredom da Svjetski dan šuma biva obilježen na studijskom programu Šumarstvo u Vlasenici.

„Ove godine u programu su učestvovali i učenici SŠC ‘Milorad Vlačić’, KUD ‘Sveti Sava’, koji funkcioniše kao dio Svetosavske omladinske zajednice i studenti. Ove godine smo akcenat stavili na borbu sa korovima, i mislimo da smo to odradili baš kako treba“, rekla je Suzana Đokić, student četvrte godine.

Za sve prisutne današnja aktivnost u Vlasenici bila je prava atrakcija i svojevrsno podsjećanje da trebamo čuvati šume.