Sedma redovna sjednica SO Vlasenica: Novi Poslovnik i novi projekti

sedma sjednica so vlasenicaOdbornici SO Vlasenica danas su održali sedmu redovnu sjednicu lokalnog parlamenta. Prema riječima načelnika opštine Miroslava Kraljevića, ovo je bila veoma bitna sjednica za dalje funkcionisanje Opštine, s obzirom da je na njoj definisan novi Pravilnik opštine, koji je usvojen na šestoj redovnoj sjednici.

„Statut je detaljno razradio kompletan rad Skupštine, po svim tačkama, zapravo, sve ono što smo mi primjenjivali po Zakonu i novom Statutu, definisao je Poslovnik o Skupštini, tim pravnika je radio na njemu, danas nije bilo mnogo polemika, tako da od današnje sjednice SO Vlasenica ima novi Poslovnik“, izjavila je danas predsjednica SO Vlasenica Gordana Trampić.

Načelnik opštine ističe kako je ovakav saziv Skupštine jedan od najkvalitetnijih do sada.

„Svi odbornici učestvuju u konstruktivnim i kvalitetnim raspravama, i pozicije i opozicije, dolaze sa prijedlozima, brinu za svoju lokalnu zajednicu, imamo stabilnu skupštinsku većinu. Sama dinamika Skupštine ide prema predviđenom planu, ja sam zaista zadovoljan“, istakao je danas načelnik opštine Miroslav Kraljević.

I predsjednica Skupštine opštine zadovoljna je radom lokalnog parlamenta.

„Zaista u našoj Skupštini vlada jedna prijatna atmosfera, mogli ste vidjeti da odbornici i vlasti i opozicije učestvuju u raspravama po svim tačkama dnevnog reda, međuljudski odnosi su zaista na jednom visokom nivou, sjednice SO protiču bez ikakvih vrijeđanja, tako da sam ja kao predsjednica SO veoma zadovoljna“, istakla je Trampić.

Na današnjoj sjednici najavljeni su i novi projekti, među kojima je i rekonstrukcija zgrade u kojoj je smješteno opštinsko rukovodstvo, jer je sama zgrada stara više od stotinusedma redovna sjednica so vlasenica godina.

„Ovaj objekat je star preko 100 godina i prilagođen je tadašnjim uslovima života i rada, vremenom su ga ljudi prilagođavali svojim potrebama, ali došlo je vrijeme da se saniraju određene stvari, od krova, treba skupštinsku salu dovesti u red, treba zamijeniti namještaj, prozore, kompletnu elektronsku opremu ugraditi da bi se pratila Skupština, da se snimaju sjednice – da se stvore bolji uslovi kako za rad odbornika, tako i za potrebe svih Vlaseničana i onih van naše opštine“, rekao je načelnik.

Ovo je bila sedma redovna sjednica, a pored nje održane su i svije posebne i konstitutivna sjednica početkom novembra prošle godine.