SŠC „Milutin Milanković“ iz Milića proslavio 20 godina postojanja

U okviru manifestacije „Dani Milutina Milankovića“ u Domu rudara u Milićima obilježeno je 20 godina od nastanka Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ u Milićima.
Milićanima je ovom prilikom predstavljena i monografija škole koja je tim povodom i štampana, a uručene su i zahvalnice za pojedince koji godinama najviše pomažu rad Škole.

Direktor SŠC „Milutin Milanković“ Radomir Madžarević  je ponosan na dvadeset godina postojanja srednje škole u Milićima koje ocjenjuje kao uspješne.


„Ja bih rekao da su bile uspješne, ali da se mi ne hvalimo to neka drugi ocjene. Ova škola je prošla kroz jedan težak put. Period od 2010. kada smo mi promjenili naziv u SŠC „Milutin Milanković“ je period veoma, veoma, dobrog srednjoškolskog centra, savremeno opremljenog centra. Centra koji je bio domaćin velikih tskmičenja što niti jednoj maloj školi nije uspjelo. Mi smo danas centar koji je i u regiji i u Republici Srpskoj prepoznatljiv po svojim rezultatima i svojoj gostoprimljivosti i mislim da smo na dobrom putu, mislim da možemo još bolje, a na nama je da radimo i vidjećemo šta nas čeka u budućnosti“, rekao je Madžarević.


Da upotpuni svečanu atmosferu, priliku je imao i Kamerni hor kompanije A.D. „Boksit“ Milići. Dunja Lazarević je član Kaernog hora, ali i učenica SŠC „Milutin Milanković“.


„Ove godine naša škola slavi 20 godina. Drago mi je da učestvujem u ovom programu, a posebno mi je drago što se ovako nešto dešava u našem mjestu“, izjavila je Dunja Lazarević.


Obilježavanje „Dana Milutina Milankovića“ je počelo 15. maja, a zatvaranje je planirano za 27. maj, kada je zakazano i matursko veče za sve učenike završnih razreda srednje škole.