Sajam poljoprivrede i privrede Vlasenica 2O16: Održan posljednji organizacioni sastanak

U Vlasenici je održan posljednji sastanak organizacionog odbora Sajma poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016.

Sastanku su prisustvovali članovi Organizacionog odbora, koji su razgovarali o završnim aktivnostima u vezi sa realizacijom 2. Sajma poljoprivrede i privrede, a koji će se održati 12. oktobra.

Na ovogodišnjem sajmu priliku da se predstave će imati i privrednici i poljoprivrednici iz cijele BiH.

„Sve aktivnosti pred sajam su završene, kao i promocija sajma, čekamo još ponedjeljak, kada se završava mogućnost prijave izlagača na sajam a koji će biti uneseni u katalog. Naravno, nećemo vratiti ni izlagače koji dođu poslije toga, jer ove godine imamo dosta veći zatvoren prostor“, rekao je Slaviša Mazić, član organizacionog odbora 2. Sajma poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016.

Pored zatvorenog prostora, ove godine je obezbijeđen i hotel, gdje će biti organizovana stučna predavanja i gastro ponude, kao i prostor na otvorenom, namijenjen izlaganju poljoprivredne mehanizacije.

Na današnjem sastanku posebno se govorilo o bolesti životinja „plavi jezik“, zbog koje je Organizacioni odbor ranije donijeo odluku da ovogodišnje stočne izložbe neće biti.

„Što se tiče prodaje stoke, biće dozvoljena samo prodaja svinja i konja, a prodaja koza, ovaca i papkara neće biti dozvoljena“, dodao je Mazić.

Jedna od novina ovogodišnjeg sajma jesu i stručna predavanja koja će biti organiziovana od strane Regionalne savjetodavne službe Bratunac.

„Danas smo definisali sve teme koje ćemo pokriti predavanjima. Prva tema će biti iz oblasti malinarstva, druga tema je plastenička proizvodnja povrća, a s obzirom na aktuelnost oboljenja, odlučili smo da za treće predavanje kao temu uzmemo bolest plavi jezik kod ovaca“, izjavio je Branislav Mićić, direktor Regionalne savjetodavne službe Bratunac.

Predavanja će održati mladi agronomi iz Regionalne službe u opštini Vlasenica.

Na sajam je trenutno prijavljen 41 izlagač, a organizatori očekuju da će ukupno biti više od 50 izlagača, a očekuju se i veliki broj posjetilaca.