Sajam poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016

altU Vlasenici će 12. oktobra 2016. godine svečano biti otvoren Drugi sajam poljoprivrede i privrede u 10 časova, na parkingu stadiona.

Manifestaciju će otvoriti načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović i Sumka Bučan, direktorica CARE International Balkans u BiH.

Na sajmu će učestvovati oko 50 izlagača koji se bave voćarstvom, mljekarstvom, pčelarstvom i sličnim djelatnostima i na sajmu će izložiti svoje proizvode.

Za posjetioce sajma biće organizovano izvlačenje nagrada i revija ručnih radova, kao i gastro ponuda autentičnih proizvoda.

Predstavnice zadruge „Žena“ takođe će predstaviti svoje proizvode.

Biće organizovana stručna predavanja iz oblasti malinarstva, plasteničke proizvodnje, a kao jedna od tema predavanja biće i bolest životinja „plavi jezik“.

Sajam se organizuje u okviru projekta „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH-Regija BIRAČ“ koji finansiraju Evropska unija, Austrijska razvojna agencija i CARE Austrija, a implementira CARE sa lokalnim partnerima: Opština Vlasenica, Zadruga žena „Maja“ Kravica i regionalna savjetodavna služba Bratunac, a u saradnji sa opštinama Bratunac, Srebrenica i Milići.

Cilj projekta jeste da stimuliše ekonomski razvoj i stvaranje mogućnosti zaposlenja u regiji Birač.

Sajam poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016 dobra je prilika za stvaranje novih poslovnih partnerstava i za sticanje novih znanja iz oblasti poljoprivrede i privrede.