Završena „Škola mladih lidera“ u Milićima‏

Mladi iz Zvornika, Srebrenice, Bratunca i Milića, njih 40, 29. aprila su u Omladinskom centru u Milićima završili trodnevnu „Školu mladih lidera“.
Škola je organizovana, u periodu od 27. do 29. aprila, u okviru projekta „Jačanje strukture i kapaciteta mladih, omladinskih organizacija i centara u regiji Birač“, a sertifikate su učesnicima dodijelili menadžer projekta Stefan Milić i predsjednik Skupštine opštine Milići Zoran Kipić.
Milić je rekao novinarima da su u protekla tri dana mladi pohađali edukativni program iz oblasti mirovnog i omladinskog aktivizma, projektnog, finansijskog i volonterskog menadžmenta, javnog zagovaranja i lobiranja, te zaštite životne sredine.
„Omladinci su stekli znanja i vještine koja im mogu pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada i da stečena znanja i prakse prenesu na mlade u lokalnim sredinama“, rekao je Milić.
Projekat finansira Vlada Holandije, a realizuju organizacije UNDP, UNICEF i UNHCR, u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opštinom Milići. U drugoj fazi projekta biće obezbijeđena audio i računarska oprema vrijedna 25.000 KM, koja će biti ravnomjerno raspoređena omladinskim organizacijama u ove četiri opštine.
Nosilac projekta je Omladinski savjet Milići, a partneri su Omladinski savjet Zvornik, Savjet mladih Srebrenice i Omladinska organizacija „Odisej“ iz Bratunca.