Predstavnici mljekare „Pađeni“ u posjeti Vlasenici

vlasenica mljekara padjiniVlasnik mljekare “Pađeni” iz Bileće Nenad Vukoje sa saradnicima je posjetio Opštinu Vlasenica, gdje je održan sastanak sa rukovodstvom opštine, a potom su zajedno obišli značajnije proizvođače mlijeka.

Razgovarano je o uključivanju ove mljekare u sistem otkupa mlijeka, te o uslovima koje mljekara „Pađeni“, kao jedna od narespektabilnijih u Republici Srpskoj, nudi proizvođačima sa područja naše opštine i mogućnostima saradnje. Vukoje je obećao svu neophodnu podršku, kako u stručnom tako i u smislu obezbjeđivanja potrebne opreme za prikupljanje svježeg kravljeg mlijeka.

Nenad Vukoje rekao je da im je prošla godina bila izuzetno uspješna i da je mljekara zabilježila rast proizvodnje za oko 20%. Osim toga, najavio je nove investicije.

On je naveo da mljekara “Pađeni” svoje proizvode trenutno plasira na tržište BiH i djelimično Crne Gore, te da od ove godine neke proizvode izvoze u EU, napominjući da mljekara ima četrdesetak proizvoda – tradicionalni, fermentisani program, kao i polutvrde i meke sireve.

Opština Vlasenica, u saradnji sa mljekarom “Pađeni”, u narednom periodu preduzeće aktivnosti na povećanju broja otkupnih mjesta, izradom i instaliranjem laktofriznih stanica, što će vlaseničkim proizvođačima mlijeka znatno olakšati otkup i unaprijediti razvoj poljoprivrede.