Predstava „Mirka“ i u Vlasenici

mirka i mirkoZa učenike nižih razreda OŠ „Vuk Karadžić“ i predškolce koji pohađaju JU “Prvi koraci” danas je izvedena saobraćajno-obrazovna predstava “Mirka”, sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno učenika.

Agencija za bezbjednost saobraćaja, u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske, pripremila je ovu edukativnu predstavu, koja je nastala na osnovu slikovnice “10 lekcija koje život znače”, čiji je autor profesor Krsto Lipovac.  Za režiju i pripremu se pobrinula Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci koja je obezbijedila glumce.

“Riječ je o predstavi zabavno-edukativnog karaktera koja je namijenjena djeci od prvog do trećeg razreda osnovne škole. To je zapravo jedna dopuna, tačnije ponavljanje znanja o saobraćaju koje su stekli kroz dosadašnje školovanje. Cilj nam je da doprinesemo unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta. Naime, akteri, kroz igru i zabavu, uče đake o bezbjednosnom ponašanju u saobraćaju”, rekao je Milenko Džever iz Agencije za bezbjednost saobraćaja, ističući da je predstava veoma dobro prihvaćena.

Auto-moto savez RS pripremio je i određeni broj slikovnica i bojanki na ovu temu, koje su dijeljene učenicima poslije predstave ili će biti dostavljene školama.

Predstava „Mirka” se prikazuje već četvrtu godinu u opštinama Republike Srpske.

Mališani su sve vrijeme aktivno učestvovali u predstavi, gdje su pokazali solidno teorijsko znanje.