Postavljeni kontejneri u gradskom području Vlasenice

Postavljeni kontejneri u VlaseniciU cilju povećanja nivoa komunalne higijene u urbanom području Vlasenice, postavljena su tri nova kontejnera, zapremine 5 m3, i to na lokacijama koje su najproblematičnije kada je u pitanju odlaganje većih količina otpada.

Radi se o prometnim ulicama, i to: Vuka Karadžića, u blizini škole i obdaništa i Drinskog korpusa, a u narednim danima biće postavljen kontejner i u Ustaničkoj ulici, kod gradskog stadiona.

Kontejneri su nabavljeni u okviru projekta “Izrada studije opravdanosti izgradnje reciklažnog dvorišta u Vlasenici”, ukupne vrijednosti 17.500 KM, od čega je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske finansirao 12.250 KM, a ostatak Opština Vlasenica. Vrijednost četiri kontejnera, uključujući isporuku, iznosi 6.900 KM.

„Kada je došlo do realizacije projekta, ostalo je sredstava, koje smo uz saglasnost Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, odlučili da utrošimo na druge aktivnosti, konkretno za nabavku kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada, čime će na pomenutim lokacijama biti riješen problem nagomilavanja i rasipanja otpada“, rekao je Željko Damljanović, načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

Izvor: Opština Vlasenica