Poslije više od 30 godina, Vlaseničani dobijaju put

nacelnik vlasenice rekonstrukcija putevaRadovi na rekonstrukciji nekategorisanih lokalnih puteva u Vlasenici počeli su nedavno, a ovih dana nastavljeni su punom dinamikom.

U toku su radovi u mjesnoj zajednici Donji Zalukovik, a radi se o znatno urušenoj i propaloj putnoj infrastrukturi, te će se ovim radovima povećati bezbjednost saobraćaja i olakšati rad velikog broja poljoprivrednika koji žive na ovom području.

„Godinama smo imali te probleme, godinama smo čekali, kao što vidite, mi smo uredili groblje, doveli vodu, doveli struju, ali nismo imali put“, rekao je Mlađo Pantić iz zaseoka Neđeljište.

„Mi smo bili odsječeni ovdje od glavnih puteva, nismo mogli prići groblju. Za mještane ovo je veliki značaj“, izjavio je Pero Jurošević iz sela Mitrići.

„Ovdje sam rođen 1963. godine, i od 1963. godine do ovog momenta nismo imali kvalitetan put, borili smo se, u više navrata, sve je to obećavano bilo, ali ništa konkretno nijerekonstrukcija puteva vlasenica urađeno“, izjavio je Vojin Alempić iz Rogosije.

Radove izvodi Opština Vlasenica uz podršku Oružanih snaga BiH.

„Ja očekujem da ćemo u ovom mjesecu uspjeti da završimo ovu istočnu i sjevernu stranu teritorije opštine, a sljedeći mjesec smo planirali zapadnu i južnu stranu, tako da ćemo sva ruralna naselja i regionalne puteve uraditi u ovoj godini“, izjavio je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Do sada je ukupno rekonstruisano oko 18 kilometara nekategorisanih lokalnih puteva, a radovi će biti nastavljeni i na ostalim područjima opštine Vlasenica.