Ovog vikenda Brdska auto-trka „Vlasenica 2018“

Ovog vikenda Vlasenica će biti mjesto na kome će se okupiti ljubitelji automobilizma, jer se danas i sutra u ovom gradu održava tradicionalna Brdska auto-trka „Vlasenica 2018“.

Trka, koja se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske, biće vožena u nedjelju od 11 časova, dok će u danas od 12.30 biti vožene dvije trening vožnje.

Organizatori trke su Auto-moto društvo Vlasenica, Auto-moto savez Republike Srpske i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Opština Vlasenica.

Miloš Lakić, sekretar AMD Vlasenica, ističe da ove godine na trci, pored takmičara iz Bosne i Hercegovine, učestvuju i dvije posade iz Srbije.

„Mi, kao i uvijek, očekujemo veliki broj vozača. Brdska auto-trka u Vlasenici ima dugu tradiciju i svi vozači je rado voze zbog toga što je ovo staza koja važi za jednu od najboljih, najatraktivnijih, ali i jednu od najbezbjednijih i najbržih na teritoriji bivše Jugoslavije. Koliko je ona atraktivna pokazuje i činjenica da, iako se ova trka ne boduje za šampionat Srbije, za pehar će se boriti i vozači iz Bajine Bašte. S obzirom da smo u saradnji sa Zvornik-putevima uradili korekcije na dva-tri mjesta na dionici puta M-19 na kojoj se trka vozi, odnosno popravljena su dva-tri ulegnuća, tako da je staza u dobrom stanju i sigurna, čak i bolja nego prethodne godine, očekujemo da ni ove godine neće biti izlijetanja, niti nekih nezgoda. Nadam se da će gledaoci u velikom broju posmatrati trku i uživati u atraktivnim vožnjama“, istakao je Lakić.

Zbog auto-trke „Vlasenica 2018“ saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu M-19, dionica Vlasenica – Han Pijesak, od Romanijske 26 u Vlasenici, do restorana „Javor“, u dužini od 5.650 metara, danas od 12.00 do 14.30 i sutra od 10.30 do 13.30 časova.

T.Golijanin