Otvorena kancelarija Regionalne savjetodavne službe u Vlasenici

U Vlasenici je danas otvorena kancelarija Regionalne savjetodavne službe iz oblasti poljoprivrede gdje će poljoprivredni proizvodjači svakodnevno moći da dobiju savjete i učestvuju u edukacijama iz ove oblasti.

Cilj otvaranja ove kancelarije u Vlasenici je širenje podrške poljoprivrednim proizvodjačima iz ove opštine, a posao su dobila i dva inžinjera poljoprivrede koja će svakodnevno biti na usluzi poljoprivrednicima.

Mi ćemo im pomoći koliko je u našoj mogućnosti. Naša obaveza je i da izlazimo na teren, dajemo im stručne savjete i da pomognemo njihovom prinosu i prihodima tokom cijele godine”, izjavila je Marija Đurić, dipl.ing. poljoprivrede.

Razvoj poljoprivrede je veoma značajan za cijelu opštinu i predstavlja šansu za stvaranje novih radnih mjesta, rekao je na otvaranju ove kancelarije načelnik opštine Vlasenica, Dragoslav Todorović.

”Kljuć uspjeha u oblasti poljoprivrede jeste praćenje struke, edukacija i sve one mjere koje struka nalaže. Vlasenica ima dobre klimatske uslove, zemljišne da napravi ozbiljan iskorak u oblasti poljoprivrede”, stav je načelnika ove opštine.

Otvranje kancelarije u Vlasenici podržala je organizacija CARE International.

”Mi smo podržali otvranje kancelarije, odnosno, jedno od radnih mjesta kroz projekat ”Birač svoju budućnost”. Naš partner na projektu je Regionalna savjetodavna služba iz Bratunca čija je sada ovo ispostava”, rekla je Sumka Bučan, direktorica organizacije CARE International.

Otvaranje kancelarije Regionalne savjetodavne službe predstavlja polaznu osnovu za organizovanje svih drugih aktivnosti iz ove oblasti, a prva je, svakako, Sajam poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016, u oktobru.