Održana osma redovna sjednica SO Vlasenica

Skupština VlasenicaDanas je u Vlasenici održana osma redovna sjednica Skupštine opštine, na kojoj su odbornici razmatrali 28 tačaka dnevnog reda.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta ove opštine za prvih šest mjeseci 2017. godine. Prema riječima načelnika opštine Miroslava Kraljevića, u navedenom periodu sredstva su se trošila namjenski i u skladu sa planom, a najveći dio sredstava utrošen je za izradu projektne dokumentacije.
Izvršenje budžeta u prvoj polovini ove godine je 49%, a prema riječima Marka Todorovića, načelnika Odjeljenja za finansije, ostvareni prihodi su 2.300.989 KM, rashodi 2.297.906, što znači da je za izvještajni period iskazan suficit u iznosu od 3.083 KM.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica, kojom je Skupština Opštine Vlasenicautvrđeno da će se u 14 mjesnih zajednica na području opštine Vlasenica izbori održati 05. novembra 2017. godine.

Odbornici Skupštine opštine Vlasenica podržali su na današnjoj sjednici imenovanja načelnika opštinskih odjeljenja, i to: Željka Damljanovića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove, Pavla Bunijevca, načelnika Odjeljenja opšte uptave, Mirze Saračevića, načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i Marka Todorovića, načelnika Odjeljenja za finansije.

Na sjednici su, kako je načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević ranije najavio, usvojene i odluke kojima su smanjene administrativne i komunalne takse opštine Vlasenica, ćime će građani ostvariti uštede, a investitorima, privrednicima i preduzetnicima biće olakšano poslovanje.