ODRŽANA RADIONICA „PRAVNI ASPEKTI REGISTRACIJE BIZNISA“

U Biznis centru u Srebrenici održana je još jedna radionica za mlade preduzetnike, startup-e koji su podržani od strane projekta „Ekonomsko osnaživanje mladih“.

Na današnjoj radionici sa temom „Pravni aspekti registracije biznisa“ mladi preduzetnici imali su priliku da saznaju koja im je papirologija potrebna da bi registrovali svoj biznis, kao i na kakve probleme mogu naići.

Mentor današnje radionice bio je Enes Đozić, službenik u administrativnoj službi opštine Srebrenica na poslovima vezanim za preduzetništvo i registraciju malih i srednjih preduzeća.

On je mladim preduzetnicima pokušao prenijeti svoje znanje iz svijeta preduzetništva, a oni su imali mogućnost da pitaju gospodina Đozića sve što im stvara nedoumice.

„Mladi preduzetnici su prošli proces edukacije i na osnovu kriterijuma koji podrazumijevaju angažovanost, ekonomsku opravdanost, perspektivu zapošljavanja, oni su odabrani za podršku od strane projekta. Sada njima predstoji period kada trebaju registrovati biznis, tako da je ova radionica upotpunila dosadašnji edukativni ciklus“, rekao je Marko Milovanović, koordinator projekta ispred Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

Podsjetimo, pet preduzetničkih ideja ostvarilo je uslove za finansijsku podršku projekta, to su: Ivana Zekić iz Vlasenice koja se predstavila biznis idejom proizvodnje eko namještaja za djecu, Vera Alempić sa preduzetničkom idejom otvaranja pržionice kafe, zatim Milovan Petković, kao i Milijana Sušić i Milena Nikolić sa svojom biznis idejom unikatnih pletenih i heklanih stvari, ali i Slađana Stanković i Radiša Đurić, koji su se zajedno predstavili idejom otvaranjem kozmetičkog studija za njegu.

Projekat „Ekonomsko osnaživanje mladih“ implementira kompanija Posao.ba (Kolektiv), u saradnji s Udruženjem „Prijatelji Srebrenice“ i Opštinom Srebrenica, te uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.