Održana konferencija u Milićima

U Milićima je održana Konferencija omladinskog rada i aktivizma regije Birač – „KORA“. Ova konferencija se realizuje u okviru projekta „Jačanje strukture i kapaciteta mladih, omladinskih organizacija i centara u regiji Birač“, koji je multisektorskog karaktera, a kojim se afirmiše razvoj socijalne inkluzije, sporta, kulture, omladinskog kreativnog stvaralaštva, ekologije i omladinskog rada u regiji Birač, umrežavajući mlade iz četiri opštine – Milića, Zvornika, Bratunca i Srebrenice.

Na Konferenciji je bilo riječi o realizovanim aktivnostima u okviru ovog projekta ali i na temu regionalnog umrežavanja i saradnje mladih ljudi regije Birač. Kako je istaknuto, projekat razvoja i jačanja strukture omladinskih organizacija jedan je od najuspješnijih u regiji.

„Zadovoljni smo što je naš trud i projekat prepoznat kao jedan od najboljih i najuspješnijih u regiji jer smo uložili zaista puno truda u njegovu realizaciju“, rekao je Stefan Milić, predsjednik Omladinskog savjeta Milići.

Na Konferenciji su učestvovali predstavnici organizacija javnog, civilnog i privrednog sektora, te nižih i viših nivoa vlasti, regije Birač, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u cjelini, koji su prepoznali kvalitet i trud omladinskiih organizacija ove regije.

„Mislim da je aktivnost koju provodi Omladinski savjet sa omladinom regije Birač doprinos sveukupnom razvoju, ne samo opštine Milići nego i šire“, rekao je Momir Lazarević, načelnik opštine Milići

„Posebno sam srećan što imaju podršku od međunarodnih organizacija da je prepoznat njihov kvalitet rada, u smislu projekata koje provode u regiji Birač“, istakao je Lazar Prodanović, poslanik u parlamentu BiH.

“Konferencija omladinskog rada i aktivizma regije Birač” realizuje se u okviru projekta „Razvoja i saradnje u regiji Birač“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNHCR.

„Mi smo izuzetno zadovoljni saradnjom sa omladinskim organizacijama. Oni su svoje ideje regionalne saradnje na kojima LAG radi neke tri godine, uspjeli da spuste na nivo mladih, da uključe veliki broj mladih, omladinskih organizacija i da te ideje saradnje prošire na svoje aktivnosti“, izjavila je Jasmina Babić iz organizacije UNICEF.

Svi prisutni zaključili su da ovakvih sastanaka treba biti više kako bi se ojačala veza među mladima u regiji.