Održana IV redovna sjednica SO Vlasenica

iv_sjednica_sovlasenica1Juče je održana četvrta redovna sjednica SO Vlasenica, na kojoj je razmatrano 25 tačaka dnevnog reda.
Odbornici Skupštine opštine Vlasenica odbacili su finansijske izvještaje javnih ustanova i preduzeća od lokalnog značaja za 2016. godinu, uz obrazloženje da je situacija u njima veoma loša i da su neophodni dublji poslovni rezovi.
Razmatrani su finansijski izvještaji Centra za socijalni rad, opštinske Turističke organizacije, Crvenog krsta, preduzeća “Čistoća”, “Vodovod i kanalizacija” i Doma zdravlja.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je na sjednici konstatovano da će biti veoma teško sva ova preduzeća spasiti i dovesti na nivo optimalnog poslovanja.

On kaže da su ova preduzeća do 2012. godine dobro poslovala ili bila na “pozitivnoj nuli”.

iv_sjednica_sovlasenica2“Sve što bih mogao reći jeste da je stanje, najblaže rečeno, katastrofalno u svim ustanovama, kao i u samoj lokalnoj zajednici. To ilustruje šta je prethodna vlast radila u protekle četiri godine. U stvari, oni ništa nisu radili, već samo trošili, sjedili i kukali. To je Vlasenicu dovelo na najniži stepen razvoja u odnosu na sve opštine u okruženju”, rekao je Kraljević.

On kaže da je posebno zabrinut zbog loše finansijske situacije u Domu zdravlja u Vlasenici, ističući da je neophodno preduzeti mjere da ta ustanova od vitalnog značaja za građane bude stabilizovana.

Kao prvi korak ka tom cilju, Kraljević je naveo smjenu rukovodstva Doma zdravlja, što je na današoj sjednici Skupštine opštine i učinjeno.

Odlukom odborničke većine dosadašnji vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Gordana Bajić razriješena je dužnosti, a umjesto nje za novog vršioca dužnosti imenovana je Jagoda Petrović.

Na sjednici razmatran je i usvojen Program podsticaja i aktivnosti nabavke repromaterijala za razvoj poljoprivredne proizvodnje, kojim su planirana budžetska sredstva za ove namjene u iznosu od 65.000,00 KM.
Usvojena je i odluka kojom je utvrđena prosječna, konačna građevinska cijena 1 m2 korisne površine stambenog i poslovnog prostora, koja iznosi  562,70 KM.