Od sutra ponovo „Ramer 10“ na ulicama koje su u nadležnosti CJB Bijeljina

radar ramer 10Od 01. do 09. februara i od 14. do 19. februara 2017.godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Bijeljina biće organizovana radarska kontrola putem sistema „Ramer 10“.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Ramer 10“ radarom obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.