Od novembra u porodilištu u Milićima rođeno više od 200 beba

bebacU porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti „Boksit“ u Milićima od 14. novembra, kada je počelo sa radom, do 8. avgusta, rođeno je 200 beba.

Danijela Marković iz Sokoca, majka dvjestote bebe rođene u milićkom porodilištui, od ove ustanove dobila je na poklon novčani bon u vrijednosti od 1.000 KM.

Markovićeva je izjavila da je njoj to treća kćerka i da je neizmjerno srećna i zahvalna osoblju porodilišta u Milićima za pažnju, a ukoliko se odluči da rodi i četvrto dijete, biće to sigurno u ovoj ustanovi.

Rukovodilac porodilišta i odjeljenja ginekologije pri Specijalnoj bolnici Sanja Kalajdžić izjavila je da su tokom jula u ovoj ustanovi rođene 32 bebe, što je rekordan broj u jednom mjesecu u ovom porodilištu.

Ona je objasnila da je do sada 25 odsto porodilja bilo sa područja opštine Milići, a preostale iz susjednih opština i regiona.

Odlukom Predsjednika Kompanije „Boksit“ mr Rajka Dukića, kao podsticaj nataliteta, svako novorođenče, koje se rodi u „Boksitovom“ porodilištu dobija na poklon novčani bon u vrijednosti od 500 KM, a dvjestota beba posebno je nagrađena sa 1.000 KM.

Izvor: Ad-boksit.com