Obilježen Dan opštine Vlasenica

dan opstine vlasenica - Mićo KraljevićDan opštine Vlasenica obilježen je liturgijom u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, polaganjem vijenaca na vojničkom groblju i svečanom sjednicom u vlaseničkom Domu kulture.

Povodom slave opštine, načelnik je svim stanovnicima uputio čestitke i naglasio je da će sljedeće godine na ovaj dan o Vlasenici i njenom razvoju imati još dosta da se kaže.

„Želim da čestitam Dan opštine Vlasenica svim građanima opštine, dan koji ćemo mi obilježiti i slaviti i narednih godina, kada ćemo svaki put rezimirati rezultate prethodne godine i kada ćemo izaći pred naš narod i reći šta smo uradili“, istakao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

I ovogodišnji dan opštine poslužio je da se sagleda prvih deset mjeseci nove vlasti.

„Danas smo na neki način sumirali rad Opštine kako sam ja načelnik i u odnosu na ono što smo zatekli, mi smo uspjeli da za deset mjeseci uradimo veliki posao. Naravno, tek nam slijedi ogroman posao, ali bitno da imamo volju, želju i mogućnosti“, istakao je danas načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Izgradnja studentskog doma jedan je ključnih projekata koji će biti realrajko dukic i nacelnik opstine vlasenicaizovani u toku naredne godine.

„Imamo Šumarski fakultet, a ove godine imamo u planu i nove smjerove, a nove smjerove odredili smo samim našim okruženjem i kadrovima koji su potrebni našoj opštini. Sa Srbijom smo otpočeli projektnu dokumentaciju o izgradnji studentskog doma ovdje u Vlasenici, i ja se nadam da ćemo uskoro završiti te zakonske okvire, kako bismo što prije imali dom za sve naše studente“, rekao je načelnik Kraljević.

I predstavnici Srbije nadaju se da će do kraja ove godine biti započeta izgradnja studentskog doma pod nazivom „Srbija“.

„Uz fakultet ovdje u Vlasenici studentski dom treba da bude kičma razvoja i to je taj utisak koji odavde i nosim – utisak optimizma, mladosti kod učenika, kod đaka, kod studenata, kod mladih ljudi koji su najbolji predstavnici i Vlasenice i cijele RS“, rekao je savjetnik u Vladi Srbije Vladimir Božović.

Povodom obilježavanja Dana opštine Vlasenica, dodijeljene su nagrade i priznanja privrednicima, istaknutim pojedincima, preduzećima, institucijama, učenicima i studentima, kao i sportistima koji su donosili mnogobrojna priznanja u Vlasenicu i koji su doprinijeli jačanju ugleda opštine Vlasenica, a najveće priznanje “Zlatni grb Opštine Vlasenica“ dodijeljeno je Rajku Dukiću i Vladimiru Božoviću.