Nova akademska godina na fakultetu u Vlasenici

Anfiteatar Šumarski fakultet Vlasenica

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Vesna Milić danas su poželjeli dobrodošlicu studentima prve godine, koji će pohađati studijski program Šumarstvo u Vlasenici.

Načelnik Kraljević poželio je uspješan početak studija novim studentima, izrazivši zadovoljstvo što su na fakultetu i ove godine studenti iz cijele Republike Srpske, ali i Federacije BiH, Srbije i Crne Gore, kao i zbog činjenice da su odabrali da se školuju baš u Vlasenici.

S obzirom da je ovo zanimanje jedno od perspektivnijih, što potvrđuje činjenica da je većina diplomaca sa ovog fakulteta već našla zaposlenje u struci, načelnik opštine je pohvalio opredjeljenje ovih mladih ljudi da postanu inženjeri šumarstva.

Kraljević je poručio studentima i rukovodstvu fakulteta da će lokalna zajednica, na čijem je čelu, nastaviti da pruža Šumarski fakultet Vlasenicapunu podršku ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Vesna Milić istakla je dobru saradnju fakulteta i rukovodstva opštine, dodajući  da je u toku procedura licenciranja master programa šumarstva na fakultetu u Vlasenici.

Prema rečima dekana, ovaj studijski program u Vlasenici pohađa oko 180 studenata, a od 2011. godine, kada je upisana prva generacija, do sada je diplomiralo 40 studenata.