Nesreća u rudniku „Boksit“ u Milićima

Dvije osobe od kojih jedna teško, povrijeđene su prilikom rada u rudniku “Boksit” u Milićima. Lice sa teškim povredama smješteno je u UKC Tuzla.

Teške povrede grudnog koša zadobio je Kostadin Došić, zaposlen u “Boksitu” iz Milića. Samo dva dana ranije njegov sin Marko zadobio je lakše tjelesne povrede. Obojica su povrijeđeni prilikom eksploatacije rude u jami Braćan. Kostadin Dosić je iz Bolnice u Zvorniku upućen na Odeljenje intenzivne njege u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

„Radi se o povredama rebara i grudnog koša i on je zbrinut u UKC Tuzla, gdje je proslijeđen iz Zvornika. Radnik je `Boksita`, a to područje pripada Policijskoj stanici Srebrenica, te su uviđaj i radili pripadnici Policijske stanice Srebrenica uz prisustvo republičkog rudarskog inspektora“, rekao je Goran Abazović šef CJB Zvornik.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla su potvrdili da je pacijent primljen u ovu medicinsku ustanovu, ali da ne mogu detaljnije da govore o stepenu povreda.

Abazović je rekao da će se potpune informacije znati nakon što ih saopšti republički rudarski inspektor. Prošle godine u jami Braćan jedno lice izgubilo je život.