Na teritoriji opštine Milići u toku nekoliko važnih projekata

Na teritoriji opštine Milići stanovnici su uglavnom zaposleni u kompaniji „Boksit“ ili se bave poljoprivredom, i to malinarstvom. Porodice su nerijetko naseljene u gradskom dijelu opštine, a obrađuju zemlju u brdskim krajevima. Gotovo svakodnevni odlazak do zasada otežava im loša putna infrastruktura. Međutim, ovih dana i to će se promijeniti.

Aco Mirosavljević u milićkom zaseoku Jeremići ima zasade maline i kupine. Sada kada je urađen put, smatra da će i njemu i ostalim seljanima biti lakše.

„Kako koja godina sve nam se asfalt produžava, bilo bi dobro da se što brže završi da nam ostane narod gore, svaka kuća je pod malinama, maltene svi imaju maline, stočarstvo, kose se njive, tako da ovaj put dobro dođe baš“, rekao je Aco Mirosavljević.

Asfaltiran je put u dužini od jednog kilometra, a vrijednost radova je 143.000 maraka.

„Ovaj lokalni put je veoma značajan iz razloga što povezuje više naseljenih mjesta, dosta je koristan i služi građanima i za dolazak u grad, završanje njihovih potreba“, istakao je načelnik opštine Milići Momir Lazarević.

Pored asfaltiranja puteva, privodi se kraju i ugradnja prečistača vode na izvoru u Zaklopači. Ovo je veoma značajna investicija, kaže načelnik Lazarević, jer je oko 70 odsto građana Milića priključeno na ovaj vodovod.

„Uvijek kada su velike padavine, dolazi do zamućivanja pitke vode, što nanosi probleme i građanima koji piju, i industriji, tako da je bilo neophodno da se uradi prečistač pitke vode“, kazao je načelnik Lazarević.

Nacelnik opstine MiliciVrijednost radova je blizu 577.000 maraka, od čega je 400.000 maraka, obezbijedila Vlada RS, dok je ostatak obezbijeđen iz opštinskog budžeta. 21. septembra u rad će zvanično biti pušten novi vodovod.

„Puno će nam značiti taj filter koji će sada ugraditi, kada padne kiša često nam bude voda zamućena, sad će biti sve u redu“, rekao je Mile Simić iz Milića.

„Mislim da je značajan projekat sa aspekta čistoće i pitke vode jer građani plaćaju vodu, čim plaćaju, onda mogu s pravom da traže da voda bude čista i ispravna“, rekao je Momir Lazarević, načelnik opštine Milići.

Pored ova dva projekta, u Milićima je u toku i uređenje obala rijeke Studeni Jadar, sa ciljem da se na obalama napravi i doprojektuje šetalište za građane Milića i sve goste.