Mladi regije Birač oduševljeni radionicom „Budi dio kolektiva“

U Biznis centru u Srebrenici 23. decembra održan je trening „Budi dio kolektiva“ za mlade iz regije Birač, namijenjen svima koji žele jačati svoje komunikacione vještine i sposobnost rada u timu.

Učesnici su upoznati sa karakteristikama timskog rada i njegovim prednostima, kao i fazama razvoja tima te ulogama u timu.

„Bilo je zabavno, gospođa Dragana Jovanović zaista umije da napravi zanimljivu a radnu atmosferu, na kraju nam je priredila i iznenađenje kada smo radili test gdje smo se najviše nalazili u kategorijama ‘timski igrač’ i ‘koordinator’, ali nam je svima jasno da i ostale komponente moramo imati da bismo imali uspjeha u jednom timu. Dosta smo naučili i baš sam oduševljen svim ovim“, izjavio je poslije treninga Aldin Halilović, jedan od učesnika.

Radionicu je vodila Dragana Jovanović, predsjednica Udruženja „Prijatelji Srebrenice“, koja nije krila zadovoljstvo što je uspjela mladim ljudima prenijeti dio iskustva koje je stekla u svojoj dugoj i bogatoj karijeri vođenja timova.

„Bila je velika čast raditi danas sa ovim mladim ljudima. Imali smo grupu motivisanih, inteligentnih, preduzetnih mladih ljudi koji žele da urade nešto za sebe i svoje karijere. Stavili smo poseban naglasak na karakteristike efikasnih i uspješnih timova. Ja se nadam da će jedna ovakva konkretna tema omogućiti da se stečeno znanje primjeni u budućem radu u timovima koji su u današnje vrijeme neizbježni. Upravo je to i cilj projekta ‘Ekonomsko osnaživanje mladih’ – da mladima pruži konkretna znanja i podršku“, rekla je Dragana Jovanović.

Da bi jedan tim uspješno funkcionisao, potrebna je saradnja i spremnost da se zajedničkim trudom ostvari ono što se pojedinačno ne može postići. Baš zbog toga mnogi poslodavci žele ljude koji znaju šta je timski rad i kako sarađivati sa kolegama. Upravo tu činjenicu na radionici „Budi dio kolektiva“ uvidjeli su i učesnici.

Ova radionica je aktivnost projekta „Ekonomsko osnaživanje mladih“ kojeg implementira kompanija Posao.ba (Kolektiv), u saradnji s Udruženjem „Prijatelji Srebrenice“ i Opštinom Srebrenica, te uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.