Ministar Bogdanić posjetio Vlasenicu

ministar bogdanic u posjeti vlaseniciMinistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetio je danas opštinu Vlasenica, gdje je razgovarao sa načelnikom ove opštine i direktoricom lokalnog Doma zdravlja – kako bi se najzad riješili problemi i dugovanja koje Dom zdravlja Vlasenica godinama ima.

Bez jake ekonomije, nema ni uspješnog zdravstva – rečenica je koju slušamo iz dana u dan. Ipak, rješavanje nekih od gorućih problema u zdravstvu nameće se kao imperativ, jer produžetak ovakvog stanja vodi u dugotrajno urušavanje kvaliteta zdravstvene zaštite, zaključak je današnjeg sastanka u Vlasenici.

„Problemi su velika dugovanja koja su nastala, višak radnika, prosto nemogućnost funkcionisanja, finansijskog funkcionisanja Doma zdravlja, sve je to dovelo do jednog momenta kad se moralo nešto uraditi, a mi ne možemo svojim snagama, tako da nam je pomoć baš potrebna“, izjavila je Jagoda Petrović, v.d. direktor Doma zdravlja Vlasenica.

Dugogodišnje nasljeđe dovelo je do toga da što prije moraju preduzeti određene mjere, a to se prije svega odnosi na racionalizaciju potrebnog broja radnika, stav je ministra Bogdanića.

ministar bogdanic u vlasenici

„Da riješimo probleme na način da se svi viškovi rješavaju na zakonski način, kroz nalaženje posla u nekim drugim zdravstvenim ustanovama i slično, oni koji mogu u penziju da se penzionišu, da ne dajemo otkaze već na jedan prirodan ljudski način to da razrješimo“, rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

„Pored opštine Vlasenice koja je u minusu nekih četiri i po-pet milona maraka, to je dug koji sam ja zatekao kada sam došao na vlast, Dom zdravlja je u najtežem stanju, njihove obaveze i dugovanja su negdje oko tri miliona, to su ogromne pare za našu malu zajednicu i bez pomoći Vlade RS mi ne možemo sami uspjeti u tome“, izjavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Nakon sastanka u opštini, ministar i rukovodstvo opštine obišli su lokalni Dom zdravlja, gdje su uvidjeli realnu situaciju zdravstva u Vlasenici.