MILIĆI: SREDNJOŠKOLCI NAJBOLJI U DEBATI U BiH

Učenici Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića osvojili su prvo mjesto u Bosni i Hercegovini na republičkom takmičenju u debatovanju.

Takmičenje je održano 21. decembra, u debati su učestvovali srednjoškolci iz Breze, Olova, Zenice, Istočne Ilidže, Foče, Sarajeva, Visokog, Hadžića, Travnika, Lukavca i Ilijaša odnosno 16 ekipa iz oba entiteta. Među jakom konkurencijom, članovi kluba 3M iz Milića pokazali su se najboljim.

„Teme na koje su deca debatovala tiču se stvarnog života. Neke od tema su: treba dopustiti roditeljima da školuju djecu kod kuće, vršnjačko nasilje treba novčano kažnjavati, treba postaviti kamere u svim školama, tinejdžerima treba zabraniti izlazak nakon 23 sata, zatvorenicima treba zabraniti da glasaju na izborima, engleski jezik i informatiku treba uvesti u prvi razred osnovne škole, odlazak u pozorište ili bioskop treba organizovati najmanje četiri puta u toku školske godine i druge teme“, rekao je koordinator debatnog tima profesor Vojkan Mujičić.

Učenici koji su učestvovali su: Sandra Kazimirović, Teodora Pivljanin, Tijana Smiljanić, Jelena Kandić i Uroš Kretija, Sunčica Đukanović, Aleksandar Joksimović, Milica Kovačević, Snežana Dukić i Valentina Cvetković.

Takmičenje u debati organizovano je pod Visokim pokroviteljstvom ambasade Češke Republike u BiH u saradnji sa Međunarodnom organizacijom „Agora“.