Milići: Najveće opštinsko priznanje Rajku Dukiću

milici6Odbornici Skupštine opštine Milići usvojili su odluku o nagradama i priznanjima pojedincima i kolektivima, koji će biti dodijeljeni povodom Dana opštine Milići 31. marta.

„Povodom 25 godina od osnivanja opštine Milići, ustanovljena su nova priznanja: Zlatni ključ Milića i Zlatni grb sa zlatnom poveljom kao najveća priznanja“, izjavio je sekretar SO Milići Mirko Savić, dodavši da je Komisija za nagrade i priznanja pred odbornike uputila 14 prijedloga.

Glasovima većine odbornika, najveće priznanje Zlatni grb sa zlatnom poveljom i Zlatni ključ opštine Milići biće dodjeljen predsjedniku kompanije „Boksit“ gospodinu Rajku Dukiću.

Zlatni grb sa posebnom poveljom biće dodjeljen poslaniku u NS RS iz Milića Radovanu Viškoviću i posthumno Ljubici Slijepčević. Grb opštine Milići dobiće Šumsko gazdinstvo „Milići“, AD „Komunalno“, Dom zdravlja „Sveti Nikola“, Narodna biblioteka, Udruženje penzionera Milići, radio „Birač“ i Jugoslav Dukić, dok će priznanje Povelja opštine Milići dobiti Omladinski savjet Milići, KUD „Bokist“ i Miladin Vasiljević.

Sva priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici SO 31. marta.