Mali Zvorničani šarali jaja

mali zvornicani sarali jajaPovodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Narodna biblioteka Zvornik organizovala je danas na platou „Kasina“ tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Vaskršnje čarolije“ na kojoj su se mali Zvorničani takmičili u ukrašavanju jaja.

Direkor ove ustanove Nega Stjepanović rekla je da je za učesnike manifestacije pripremljeno 200 jaja.

„Naši najmlađi sugrađani, oni predškolskog uzrasta i nešto malo stariji, uz podršku polaznika Slikarske radionice ‘Paleta’, crtaju i boje vaskršnje motive i motive proljeća i šaraju već ofarbana vaskršnja jaja. Za učesnike koji osvoje prvo, drugo i treće mjesto pripremili smo prigodne poklone i besplatnu člansku kartu koja će im važiti do sljedećih ‘Vaskršnjih čarolija'“, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je istakla da će po tradiciji Narodna biblioteka Zvornik sva šarena jaja pokloniti Dječijem odjeljenju zvorničke Bolnice, uz želje da se mali pacijenti što brže oporave i da sve naredne praznike dočekaju u krugu svojih porodica.

Prve „Vaskršnje čarolije“ održane su 2012. godine, kada ih je Narodna biblioteka uvrstila u kalendar svojih redovnih aktivnosti.

Tekst i foto: Zvornik danas