I u Vlasenici obilježen „Dan maturanata“

milorad vlacic vlasenicaDanas je u Srednjoškolskom centru Milorad Vlačić u Vlasenici upriličen “Dan maturanata”. Tradicionalnom obilježavanju, uz bogat kulturno-zabavni program, za koji su bili angažovani školski hor, recitatorska sekcija i školski bend, prisustvovali su i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i predsjednica Skupštine opštine Gordana Trampić.

Za učenika generacije proglašen je Igor Šikuljak, koji je, pored odličnog uspjeha i primjernog vladanja, tokom školovanja ostvarivao zapažene rezultate na takmičenjima svih nivoa, a naročito iz oblasti informatike. Igor je završio Gimnaziju, a planira da nastavi školovanje u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka, na smjeru Računarstvo i automatika.

U svom obraćanju, načelnik Vlasenice čestitao je maturantima i poželio im mnogo uspjeha u daljem školovanju, pozivajući  ih da, po završetku studija, svoje znanje koje steknu222 na fakultetima “donesu” u Vlasenicu. On je istakao da lokalna zajednica, na čijem je čelu, prati rezultate učenika, te da je zadatak rukovodstva Opštine da ih ohrabri i motiviše, kako bi nastavili da svojim znanjem na najbolji mogući način promovišu Vlasenicu. Načelnik je obećao da će svaki njihov budući uspjeh biti nagrađen.

Nakon kulturno-zabavnog programa, dodijeljene su diplome maturantim

Direktor Srednjoškolskog centra Goran Đurić rekao je da je 77 maturanata danas završilo i poslednju srednjoškolsku obavezu – preuzimanje diploma, poželivši im mnogo sreće i uspjeha u životu i daljem školovanju.

Načelnik opštine Vlasenica novčano je nagradio učenika generacije.