Helikopterom predsjednika RS, Mileva Lazarević dovezena kući

mileva lazarevic helikopterPrilikom jučerašnje posjete Vlasenici, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznat je da se starica Mileva Lazarević iz sela Šadići (Vlasenica) nalazi u Univerzitetskoj bolnici – Klinički centar Banja Luka, gdje se oporavlja od operacije oka.

Predsjednik Dodik obećao je da će helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske transportovati Milevu nazad kući u Vlasenicu, što je već danas i učinjeno.

Mileva Lazarević (80) je žena i majka koja je u posljednjem ratu izgubila tri sina, borca Vojske Republike Srpske. Ona je izjavila da je sahranila sve, ali da joj je četvrti sin veliki oslonac i stub porodice Lazarević.

Pored tri sina, Bore, Save i Stanka, Mileva je tokom rata sahranila muža, ćerku, zeta i dva sestrića, a, kako kaže, jedina želja joj je da još jednom zakorači na zemlju u koju je “spustila” sve što je imala.

O starici danas brine jedini preživjeli sin Zoran.

“Živimo od majčine nacionalne penzije i od toga pomažemo bratićima i sestrićima, jer niko od nas nije imao ništa od imovine. Sada nam je samo bitno da majka poživi”, rekaohelikopter lazarevic je Zoran.

On je izrazio veliku zahvalnost prvenstveno predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, kao i načelniku Vlasenice Miroslavu Kraljeviću, što su na ovaj način pomogli njegovoj majci Milevi. Naveo je da ovo nije prvi put da predsjednik Dodik pomaže njegovu porodicu, te da je posjećivao Milevu prethodnih godina, kada je bila na liječenju u Banjaluci.

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević izjavio je da je ovaj gest još jedan pokazatelj da predsjednik Republike Srpske izuzetno vodi računa o porodicama poginulih boraca.