Bliži nam se sajam

Pripreme za Sajm poljoprivrede i privrede koji će biti održan 12. oktobra u Vlasenici su u jeku. Danas je održan treći sastanak Organizacionog odbora čiji članovi su upoznati o dosadašnjim aktivnostima.

Svoj doprinos u organizovanju Sajma dale su i članice Udruženja žena “Podrinje” iz Vlasenice.

“Drago nam je što se naše udruženje promoviše dobrim rezultatima koje postižemo. Sve naše zadatke smo i prošle godine obavile na najbolji mogući način, a ove godine nam se pridružio još veći broj udruženja iz cijele Bosne i Hercegovine. Ove godine će biti izloženi svi domaći proizvodi, a mi ćemo se potruditi das vi budu zadovoljni sa pripremom naših jela”, rekla je predsjednica udruženja žena Podrinje Vlasenica Desanka Nikolić.

Do Sajma je ostalo nešto malo više od mjesec dana, a svi organizatori ističu da su jako zadovoljni napretkom priprema.

„Poljoprivrednici iz naše opštine moći će da posjete sajam poljoprivrede u susjednoj Rogatici i mislim da će im to biti odlično iskustvo. Do sada smo postavili reklamni bilbord na ulazu u Vlasenicu, takođe postavili smo i natpis preko magistralnog puta na raskrsnici, priprema se i prostor gdje će se održati Sajam, a i pozivnice za izlagače se šalju, određen broj renomiranih firmi je već potvrdio učešće“, rekao je Slaviša Mazić, načelnik odjeljenja za privredu, društvene djelatnosti i inspekcijske poslove opštine Vlasenica.

Na sastanku su prisustvovali i članovi organizacije CARE International koji podržavaju ovu manifestaciju.

„Opština će imati sastanak sa dvije veterinarske stanice koje će imati zadatak da pripreme i na sebe preuzmu odgovornost za stočni sajam. A novina na ovom Sajmu jestu nagrade za sve posjetioce, koji će se vjerovatno obradovati poklonima“, izjavio je projekt menadžer organizacije CARE International, Branislav Tanasijević.

Sljedeći sastanak organizacionog odbora Sajma poljoprivrede i privrede zakazan je za 23. septembar i vjerovatno će biti održan u novootvorenoj kancelariji Regionalne savjetodavne službe  u Vlasenici