Akcija: „Radarska kontrola“ u novmbru i decembru

radar ramer 10Prenosimo vam saopštenje Centra javne bezbjednosti Bijeljina koje smo dobili jutros.

„Od 18. novembra na putevima Centra javne bezbjednosti Bijeljina radarski sistem “Ramer 10“

Obavještavamo građane da je od 18. novembra do 04. decembra 2016.godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Bijeljina radarska kontrola putem sistema “Ramer 10“. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj, takođe, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Ramer 10“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola“, kaže se u saopštenu Centra javne bezbjednosti Bijeljina.