Vijek od smrti Živojina Mišića

Danas se navršava tačno sto godina od smrti čuvenog srpskog generala i vojvode Živojina Mišića. Svakako najpoznatiji i najslavniji trenutak u vojničkoj karijeri vojvode Mišića, koja je trajala više od četiri decenije, bila je pobjeda u Kolubarskoj bitki, kada je u skoro beznadežnoj situaciji preuzeo komandu nad Prvom armijom od ranjenog Petra Bojovića i genijalnom taktikom za svega nekoliko sedmica u potpunosti porazio austro-ugarsku vojsku. Ono što je zanimljivo, pomenuti vojvoda Bojović je, takođe, preminuo na današnji dan i to 1945. godine.

Read more

Situacija po pitanju korona virusa (COVID-19) na području opštine Srebrenica sa stanjem na dan 18.01.2021.godine

Situacija po pitanju korona virusa (COVID-19) na području opštine Srebrenica sa stanjem na dan 18.01.2021.godine je sljedeća:

1. Broj preminulih lica:3,

2. Broj zaraženih lica:5,

· 1 lice sa područja opštine Srebrenica koje je zaraženo korona virusom ima prijavljeno prebivalište na području opštine Srebrenica, boravi na području opštine Srebrenica i nalazi se u izolaciji-kućni karantin.

Read more

Važna pobjeda Bratunca u Mrkonjić Gradu!

Košarkaši KK Bratunac TRB zabilježili su drugi vezani i izuzetno važan trijumf. U gostima su bili bolji od Mladosti iz Mrkonjić Grada, rezultatom 87:83. Ovo je peta pobjeda za bratunačku ekipu u ovoj sezoni, uz poraz više. Nakon ovog meča ekipa iz Bratunca je na boljem skoru i od Mladosti, jer je u prvom meču poražena sa samo poenom razlike.

Read more