Rankić i Petričević: Do kraja godine očekujemo prve privredne subjekte u bescarinskoj zoni

16.06.2021 Piše: urednik
Rankić i Petričević

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske, Vjekoslav Petričević, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Bratunac. On se sastao sa načelnikom Srđanom Rankićem, a glavna tema razgovora bilo je uspostavljanje bescarinske industrijske zone, u području novog graničnog prelaza, prve takve vrste u Republici Srpskoj.

Ova slobodna zona će biti od velikog značaja za Bratunac, ali i za kompletnu regiju.

– Upoznao sam ministra o svim aktivnostima koje smo proveli do sada. Urađen je značajan dio posla. Završena je izmjena regulacionog plana za obuhvat slobodne zone. Urađeni su određeni elaborati, studija ekonomske opravdansti i idejni projetki kako će to sve da izgleda. Idemo dalje što se tiče realizacije tog projekta. Očekujem da ćemo prve privredne subjekte u slobodnoj zoni imati već do kraja godine – izjavio je načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić.

Ministar je najavio i nove aktivnosti u regionu, a posebno one koje se tiču saradnje sa opštinama u Srbiji i uopšte sa Republikom Srbijom.

– Želim da pohvalim novu administraciju Opštine Bratunac i jedan proaktivan pristup generalno svim aktivnostima. Želim istaći da ćemo kroz zajednički rad obezbijediti da putem Zaključaka sa zajedničke sjednice Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije obezbijedimo uređenje infrastrukture unutar same zone. Kao što je rekao načelnik, očekujemo da ćemo prvu privrednu aktivnost imati do kraja godine. Očekujem da ćemo iskoristiti sve benefite koje ima opština Bratunac u smislu položaja i dobre veze sa susjednim opštinama u Republici Srbiji. Taj projekat se realizuje kroz projekat ,,Podrinje“ koji je potpisan na zajedničkim sjednicama Vlada – objasnio je ministar, Vjekoslav Petričević.

Podsjećamo da bi most Bratoljub, koji je izgrađen prije nekoliko godina, uskoro trebao biti stavljen u funkciju.

Piše: M.V.