Rankić i Jovanović: ,,Inicijativa za adaptaciju starog mosta i tunel Proslop kao ključni projekat“

Srđan Rankić i Milan Jovanović

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić i predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović potpisali su danas u Bratuncu inicijativu za rekonstrukciju starog mosta koji spaja Ljuboviju i Bratunac, koja će biti poslata predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije. Oni su razgovarali i o još nekim značajnim projektima, a posebno o tunelu ispod Proslopa.

– Zahvaljujem se predsjedniku opštine Ljubovija. Danas smo dogovorili da u zvaničnoj posjeti opštini Bratunac potpišemo inicijativu koja će biti upućena prema predsjedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću i predsjedniku Vlade Republike Srbije i da pokrenemo neke aktivnosti što se tiče realizacije projekata u Srednjem Podrinju. Moram prvo da naglasim da su Repbulika Srbija i predsjednik Vučić uložili velike napore, kako na izgradnji mosta na Drini, Bratoljuba, tako i na drugim aktivnostima. Inicijativa koju smo danas potpisali odnosi se na rekonstrukciju i adaptaciju starog mosta, koji će se puštanjem u funkciju novog mosta, koristiti kao pješački. Taj most za nas je veoma značajan, ima svoju istorijsku vrijednost i treba ga dovesti u funkcionalno stanje. Takođe, današanja inicijativa podrazumijeva da Republike Srbija nastavi sa aktivnostima vezanim za izgradnju tunela, odnosno jedne tunelske cijevi ispod Proslopa, koja će Srednje Podrinje povezati sa autoputem ,,Miloš Veliki“. Ja lično smatram da će to biti aorta života Srednjeg Podrinja i da će doprinijeti razvoju Ljubovije, Bratunca i svih susjednih opština. Mogu da poručim da ću kao načelnik opštine Bratunac raditi na što većoj realizaciji Specijalnih i paralelnih veza sa Republikom Srbijom – rekao je Srđan Rankić, načelnik opštine Bratunac.

Zadovoljstvo je iskazao i predsjednik opštine Ljubovija.

Želim da se zahvalim domaćinu, načelniku Rankiću na pozivu. Ovde smo da nastavimo sa saradnjom i da unapredimo sve ono što je dobro. Ovi infranstrukturni projekti, a na prvom mestu tunel, koji se planira u narednom periodu, biće važni za razvoj Srednjeg Podrinja. Takvi projekti omogućavaju protok robe, ljudstva i materijalnih dobara i sigurno će doprineti razvitku naših opština i kompletnog Srednjeg Podrinja. – dodao je Milan Jovanović, predsjednik opštine Ljubovija.

Piše: M.V.