Radovi na izgradnji studentskog i đačkog doma u Vlasenici napreduju planiranom dinamikom

Uprkos aktuelnoj globalnoj situaciji, infrastrukturni radovi u opštini Vlasenica teku planiranom dinamikom. Sa prvim danima proljeća nastavljeni su i radovi na izgradnji studentskog i đačkog doma „Srbija“.

Radnici privode kraju grube betonske radove na drugom spratu lamele dva. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da izgradnja studentskog i đačkog doma predstavlja istorijski projekat za Vlasenicu, dodajući da ni kriza izazvana epidemijom korona virusa nije zaustavila značajne infrastrukturne projekte u lokalnoj zajednici.

„Ovo je jedan od najznačajnijih projekata u posljednjih trideset godina kome poseban značaj daje i to što njegovu izgradnju finansira Vlada Republike Srbije. On mora biti završen u predviđenom roku, jer će njegova izgradnja doprinijeti povratku mladih u ovu opštinu. Za sve radnike obezbijeđena je adekvatna oprema, a za one koji putuju iz susjednih opština od strane poslodavca izdate su odgovaraćuje potvrde. Ne treba zaboraviti da na ovaj način održavamo neophodan nivo ekonomskih aktivnosti koje su od egzistencionalnog značaja“, rekao je Kraljević.

Izgradnja objekta povjerena je firmama „Zvornikputevi“ i „Keso promet“.

Izvor: opstinavlasenica.com