Radovan Petković: ,,Očekujemo medalju od kadetkinja, podrška publike će nam značiti“

Bratunac – Ukrina

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja) Bratunac će biti domaćin kadetskog finalnog turnira za prvaka Republike Srpske u ženskoj odbojci i ugostiće najbolje ekipe iz Republike Srpske. Pored ekipe domaćina Bratunca, na finalnom turniru učestvuju kadetkinje, Veleža iz Nevesinja, Inove iz Banja Luke i Drine iz Zvornika. Igra svako sa svakim, a posle dvodnevnog nadmetanja dva najbolja sastava izboriće plasman na završnicu Prvenstva Bosne i Hercegovine. Naravno, tri prvoplasirana tima osvojiće medalje.

Svaka ekipa će u dva dana odigrati tri meča, a bratunačka publika će imati priliku da vidi šest veoma kvalitetnih duela.
– Očekivanja su, prije svega, da pokušamo da uzmemo jednu od medalja pred domaćom publikom. Ono što je viši cilj je budemo među prve dvije ekipe, što donosi borbu za prvaka Bosne i Hercegovine. Konkurencija je izuzetno jaka, klub Inova broji preko 400 djece u Banja Luci, Drina Zvornik više puta je bila prvak pionirski i kadetski, prije dvije godine prvaci Bosne i Hercegovine, Velež je prošle godine, sa ovom ekipom, bio pionirski šampion Republike Srpske. Čast je biti domaćin i ugostiti ovakve klubove u Bratuncu. Zašto da ne, pokušaćemo i na najviše postolje da se popnemo, što bi bio najveći uspjeh kadetskih ekipa u istoriji našeg kluba. Vijest da će se igrati pred publikom nas je zatekla na putu prema Modriči i igračice su se obradovale. Kasnije smo vidjeli da je ograničenje 100 ljudi, ali i ta podrška je značajna i pozivam sugrađane da nas podrže – rekao je naš sagovornik.
Ovo je samo prvi od izazova za ŽOK Bratunac do kraja ovog mjeseca, koji će biti bogat važnim duelima.
– Prioritet je seniorska ekipa, koju sljedeće sedmice očekuje izuzetno važan turnir. Izašao je konkurs za domaćinstvo i u seniorskoj konkurenciji i mi ćemo konkurisati. Pored nas, učestvuju Borac Banja Luka i Velež. Takođe, pionirska selekcija se bori za plasman među četiri najbolje ekipe i zasita su nam sve kategorije u odličnoj formi ove sezone – dodao je trener Radovan Petković.
Raspored kadetskog turnira je u prilogu.
SUBOTA, 22. maj
15.00 OK „VELEŽ“ – ŽOK „BRATUNAC“
17.15 OK „INOVA“ –OK „DRINA“
19.30 ŽOK „BRATUNAC“ – OK „DRINA“
NEDELJA, 23. maj
11.00 OK „VELEŽ“ – OK „INOVA“
13.00 OK „INOVA“ – ŽOK „BRATUNAC“
15.00 OK „DRINA“ – OK „VELEŽ“
Piše: M.V.